Vakondháló a hatékony vakond elleni védelem.

Az a hatékony vakond elleni védelem, ha olyan módszert használunk, amellyel nem ártunk az állatnak, hanem arra késztetjük, hogy tovább álljon.

Egy duci vakond

A kertben gyakran vakondtúrás jelenhet meg. A kis falánk állat feltúrja a gyepet, kifordítja a földből az ott élő palántákat. Nem csak az összképet rontják, de kárt is tudnak így okozni. Eső után beomlanak a járatok, oda a szép gyep. A földigilisztát is imádják, az pedig hasznos élőlény, mert forgatja, keveri a termőföldet.

A kis vakond pusztítja a csigákat, lótücsköket, drótférgeket, százlábúakat, pajorokat. Ez a jó benne.

A vakond védett állat Magyarországon! Eszmei értéke 2016-ban 2000 Ft volt. Földkupacok fogadják, amikor kinéz a kertbe? Tegyen ellene!

Sok vakond elleni módszerben válogathatunk.

Számíthatunk a gólyákra, befúrják hosszú csőrüket a vakondtúrásba, és élve nyelik le a lakóját. De kinek van gólyája?

A vakond elleni védekezések általában olyan lehetőségeket nyújtanak, amelyek azoknak érzékeny szaglásukra, hallásukra hatnak. Szétszórtan ültethetünk olyan növényeket, sárfűt, kutyatej-féléket, amelyek gyökerükön keresztül riasztó anyagokat adnak ki.

Általában a vakondokok nem bírják a módszer által terjesztett szagokat (például a ricinust, gázolajat, petróleumot), vagy érzékenyek az általuk produkált zajra.

A majdnem peremig beásott sörösüveg búgó hangját sem kedvelik, de megszokhatják. A talaj közeli légjárat rezgésbe hozza az üveget. Léteznek elektromos, elemes, napelemes, ultrahangos vakond riasztók amelyek távol tarthatják az állatkákat. A tevékenykedő vakondokok nem egyformák, ezért a módszerekre nem reagálnak egyformán.

Kérdés van kellő időnk, türelmünk hosszútávon, hogy újra és újra kezdjük velük a harcot? Soha nem tudjuk, merre járnak, merre húzódnak járataik. Folytonos, fárasztó figyelés. Ártalmas lehet a házi kedvencekre is.  Jó ez így?

Talán a vakondháló (egy műanyag háló), használata előnyösebb? Igen, mi ezt ajánljuk. A háló nem engedi felszínre a vakondot. A gyepszőnyeg alá szoktuk lefektetni, vagy ha friss termőfölddel töltjük fel a kertet akkor 8-10 cm-el a végső szint alá.

Ajánljuk, mert használatával túratok, halmok nélküli, gyönyörű, zöld gyep tartható fenn. Nem pusztítja el a vakondot. A háló tartós, szakítószilárdsága magas. A sűrű szövése nem engedi felszínre a kis bársonyos bundájú állatot. A módszer nem befolyásolja a vegetáció fejlődését. Nem gátolja a növények utólagos telepítését.

A vakondháló telepítése egyszerű, gyors, gazdaságos és végleges megoldást kínál.

Ha többet szeretne megtudni a vakondháló alkalmazásáról, árakról, kérjen ajánlatot vagy lépjen velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés