Öntözőrendszer bővítés, átalakítás

Amikor mi megépítünk egy rendszert, figyelünk arra, hogy az egyszerűbb, későbbi esetleges bővítésnek lehetőségét megadjuk.

Gondolunk arra, hogy kis befektetéssel bármilyen változtatási lehetőséget, technikailag is könnyen valóra lehessen váltani, felhasználva a jelenlegi rendszert. Később egy nehezen átalakítható rendszer sok bosszúságot okozhat. Minimális változásért is fel kell túrni a kertet. A kiegészítések, a plusz munkadíj és az időveszteség sem mindegy, hogy mennyi.

Ha a kertet át szeretné alakítani, átformálná az arculatát, bekerülne egy játszótér, egy sütögető, kis faház, kerti tó, sziklakert, kerti világítás, a vakondok megjelentek, és háló szükséges, megteheti. Lehet egy új lombos fa indokolt, mert kevés az árnyék vagy bármilyen új ötletet szeretne kivitelezni a kertben, akkor az öntözőrendszert is hozzá kell igazítani, bővíteni szükséges.

A kert él, és nő. Néha a túl gyorsan fejlődő, terjeszkedő növények okoznak bosszúságot. A szórófejeket eltakarják, a gyökerek kinyomják. Ezek a kisebb gondok, de ezeket is meg kell oldani. Elég lehet a növények gyérítése, visszametszése, de lehet aktualizálni kell az öntöző szórófejek elhelyezését.

A megfelelően kivitelezett öntözőrendszerek lehetőséget adnak az esetleges kertben bekövetkezendő módosításokra. 

Az öntözőrendszer bővítés, átalakítás akkor is fontossá válhat, ha megváltoznak a vízforrás paraméterei. Hosszabb szárazság esetén, a kútban levő víz mennyisége csökkenhet, ezért a szivattyúk nem nyújtják már a kívánt teljesítményt. A vízhálózat, az infrastruktúra folytonos bővülése is erre vezethet. Lecsökkenhet a víznyomás, a kijuttatott vízmennyiség és a szórófejek locsolási sugara is kisebb lesz. Újabb szórófejekkel nem terhelhetjük a rendszert. A szivattyú vagy víz mennyiségének illetve nyomásának csökkenése indokolttá teszik az átalakítást.

Abban az esetben, ha nem szakszerűen, felületesen végzik el a rendszer tervezését, kivitelezését, sajnos ismét az következik be, hogy változtatni kell a már létező struktúrán, új vezérlő egységeket, új locsolási lehetőséget kell kiépíteni.

Mi igyekszünk elkerülni minden meghibásodási lehetőséget. Bátran vállalunk garanciát érte.

Több információra lenne szüksége a témában, lépjen velünk kapcsolatba!

Ajánlatkérés