Öntözőrendszer javítás

Vállaljuk, márkától függetlenül, automata öntözőrendszerek szakszerű javítását.

Egy jól megtervezett és kivitelezett öntözőrendszerrel sok éven keresztül, valószínű, nem lesz komolyabb probléma. Sokáig üzemelhetnek javítások nélkül.

A sok javítás elkerülésének titka a megfelelő karbantartás. A rendszer sok elemből tevődik össze és legtöbbjük karbantartást, odafigyelést igényel, akkor is, ha megbízhatóak, jó minőségűek, biztonságosan működnek hosszú éveken át. Ne hanyagoljuk el öntözőrendszerünket.

A vezérlők megbízható szerkezetek. Ha megfelelő száraz, nedvességmentes, fagymentes helyre vannak téve, ritkán szorulnak javításra. Meghibásodás esetén legtöbbször cserére szorulnak. A használati kézikönyvek javasolják a memóriaelem meghatározott időközönkénti cseréjét.

Az esőérzékelők ritkán romlanak el, mert egyszerű a működési elvük. Ha esőben is bekapcsol a rendszer, lehet nincs megfelelően elhelyezve. Ha a locsolás nem indul el annak ellenére, hogy az automatika azt mutatja, a jel nem jut a mágnes szelepekhez szálszakadás miatt.

A mágnesszelepeket leggyakrabban a szennyeződések ártanak. Mivel bizonyos elemei mechanikusak, ha nincsenek rendszeresen karbantartva, a vízkő, homok, vagy más szennyeződések hatására előfordulhatnak meghibásodások. A hibás szelepen a víz akadálytalanul folyik, vagy ellenkezőleg eldugul.

Általában a szórófejek problémáit is az elszennyeződések okozzák. A szűrők tisztításával, szétszerelésével, cseréjével oldjuk meg. A nyaki tömítések kikophatnak, és a víz a szórófej nyaka mellett jön ki. A kettős tömítéssel rendelkező fejek esetében ez ritkábban fordul elő. Ha rotoros fejeket használ az öntözőrendszer, jó tudni azok hibái nem javíthatók, cserélhetők.

Bármilyen kerti munkálat elvégezésénél, ami a talaj bolygatásával jár, megtörténhet, hogy az öntözőrendszer csövei, vagy elektromos vezetékei megsérülnek, kell a javítás. Ilyenkor javasolt szakembert hívni. Sokszor nem elég egy toldást betenni, és a szigetelőszalag sem javít meg mindent. Ki kell öblíteni a rendszert, a szűrőket átmosni stb...

 

 

Előfordulhat, hogy a kutya is kíváncsiságból vagy, mert szereti a vizet, kárt tud tenni, megrágja, leharapja a szórófejet, csepegtető rendszer csöveit.

Fontos! A szabványosan telepített, karbantartott, jó minőségű öntözőrendszereknél és minél tisztább vízzel, kevés a meghibásodás lehetősége, kevés javítás szükséges.

Bármilyen jelegű problémája van automata öntözőrendszerével, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot.

Ajánlatkérés