Öntözőrendszer téliesítés

Vállaljuk, márkától függetlenül, automata öntözőrendszerek szakszerű téliesítését.

Az automata öntözőrendszer téliesítésére, víztelenítésére sem kell szakembert hívni mindig. Ügyességgel, telefonon adott tanácsokkal Ön is megoldhatja.

A karbantartásnak ez a másik fontos művelete. Évente egyszer ezt is el kell végezni, még az első fagy beköszöntése előtt. A rendszerben a váratlan fagy nagymértékű kárt okozhat. A csövekben, melyek 25-30 cm mélyben vannak, a mágnes szelepekben, a szórófejekben, egyéb szerelvényekben maradt víz, ha bele fagy szétfeszítheti azokat. Ezért fontos a víztelenítés.

Automataürítő szelepeket szoktunk elhelyezni minden cső szakaszra. Ezáltal a rendszer magától leengedi a vizet.  Ha nem szívatyus rendszer van a kertben, elég elzárni a főcsapot és kinyitni az ürítő csapot. A rendszer szelepeit mélyebbre szoktuk letenni. A szórófejek is magasabban vannak mint a gerinc csövek, hogy belőlük a víz visszafolyón a vezetékekbe. Ezután az ürítő csapokat nyitva hagyjuk egész télen.

Tapasztalatunk szerint a telepítők 90% -ka úgy építik meg a rendszereket, hogy azokat kompresszor által kibocsájtót levegővel kell kifújni hogy, biztosan vízmentes maradjon a csőhálózat.  Ilyen esetben javasoljuk, hívjanak szakembert a téliesítéshez. Előbb elzárjuk a főcsapot, áramtalanítsuk a szivattyút és kiengedjük a maradék benne levő vizet. A kompresszort csatlakoztatjuk az ürítőcsapra (vagy a szűrőre).  A kompresszor tartályát  körülbelül négy bar-ig hagyjuk töltődni levegővel. Ha csökken a légnyomás, ismét gyűjtünk egy kis nyomást, elzárt szelepekkel. A szórófejeken át a teljes csőhálózatból kinyomjuk a vizet. Amikor kinyitunk egy szelepet, a kiinduló levegő maga előtt kipréseli a vizet.  A folyamatot zónánként, többször megismételjük, addig, amíg a szórófejeken csak levegő jön. Nyomás mentesítjük a rendszert, kompresszor tömlőjét levesszük.  A vezérlőegységet beállítjuk: „Öntözés letiltva”, „OFF”.

Egyéb eszközök fagymentesítéséről is jó gondoskodni. Ha a téliesítés még sem volt kivitelezve az első fagyig, tudni kell, hogy csak huzamosabb ideig levő fagypont feletti időben pótolható.

Kedvező áron, felelősség tudattal vállaljuk az öntözőrendszerek téliesítését.

"Az amatőrök remélnek, a profik dolgoznak."
(Garson Kanin)

Ajánlatkérés