Kerti világítás

Megfelelő kerti világítás mellett kertünk a késői órákban is tud kellemes, nyugodt élményt nyújtani. A gyönyörű kertünket, nappal bárki láthatja, gyönyörködhet benne. Az esti fényben már titokzatosabbnak tűnik, de még mindig elragadó. Mindezt elnyeli a sötétség, ha beköszönt az éjszaka. Egybeolvadni a természettel, annak éjszakai életével egy egyedi, különleges hatást, érzést vált ki. Ennek megtapasztalásához elengedhetetlen a kerti világítás. Jó, ha legalább az a hely ahol tartózkodunk, meg van világítva.

A XXI. század rengeteg kültéri világítási megoldást nyújt.
A lámpák lehetnek: állok, beépíthetők falba, földbe, leszúrhatók, energiatakarékosok, fali, mozgásérzékelős, szolár, kandeláber, reflektor, Led, napelemes, modernek, antikok, stb. Közös bennük, hogy világítani kezdenek, ha a sötétség megérkezik, fényforrással egészítik ki az estéket. Nem csak praktikusak, de dekoratívak, hangulatos látványt nyújtanak.

Vásárlásuknál figyelünk arra, hogy megfelelő védettséggel rendelkezzenek a lehetséges környezeti hatások ellen, minimum IP 44-es védelemmel.

A kültéri világítási rendszer kialakításához jól kiépített hálózat, megfelelő helyen, megfelelő világítótestek szükségesek. Minden könnyen beszerezhető. Mi beszerezzük, megvalósítjuk.

Például led világítás esetén, 12 voltot biztosítunk transzformátor segítségével. Összeadjuk a lámpák w-értékét, és a kerti világítás áramellátásához, kicsivel nagyobb teljesítményű trafót szerzünk be.

A hálózat kialakításánál igyekszünk a tulajdonossal együtt meghatározni, hogy a vezetékrendszert hogyan kivitelezzük, mit szeretnénk majd megvilágítani, hol legyen a lámpák pontos helye, milyen magasságból jöjjön a fény.

A földre lefektetett rendszer könnyebben tönkremehet, belebotlunk. A földbe fektetett vezetékek nem akadályozzák a kertápolását, védettebbek, de több földmunkával jár. Eltávolítjuk a gyepet, árkokat ásunk, végül mindent az eredeti állapotba állítunk vissza, eltüntetve munkánk nyomait. A rendszer létrehozásánál figyelünk arra is, hogy bármilyen utólagos vezetékben bekövetkezett hiba, könnyen felderíthető legyen.

Amikor az összes világítótestet felszereltük, bekötöttük, ha mindent szakszerűen végeztünk el, és megnyomjuk a hálózati vezetékbe beépített kapcsolót, esetleg a programozható kapcsolót, minden lámpának világítania kell.

A kerti világítás, a lámpáival esztétikailag nem csak kiegészíti otthonunkat, hanem hangulatossá váltja estéinket. Jöhetnek az esti programok!!!

Bármilyen megoldás érdekli, árakat szeretne tudni, lépjen velünk kapcsolatba, kérjen ajánlatot!

Ajánlatkérés