Műfű telepítés

Ijesztő a „mű” szó, de a XXI században a jó minőségű műfű telepítés különleges kivitelezésének és számtalan előnyeinek köszönhetően igazán vonzó tud lenni.

A műfüvek hasonló élményt nyújtanak a természetes fű nyújtotta élményhez és komolyan felveszik vele szembe a versenyt. A kiváló minőségű termékek, hatalmas választékban kaphatók, időtállóak és káros anyagoktól mentesek.

A  jó minőségű műfű:

  • természetes hatású burkolatot biztosít
  • selymesen puha
  • vízáteresztő
  • vakond biztos
  • tűzálló
  • színtartó
  • állatbarát
  • memóriaszálas, ellapulás ellen

 További előnyök:

Telepítése gyors és egyszerű.
Könnyen méretre szabható.
Nem kell öntözni, karbantartani.
Mentesít a fűvágástól.
Télen, nyáron üde zöld lesz, nem fagy meg, a nap sem szívja ki.
Gyommentes kertnek örülhet.
Alkalmazható teraszra, erkélyre, játszótérre, kertbe, sportpályákra.

A műfű telepítése az év bármelyik évszakában kivitelezhető.

A talajt kiássuk és eltávolítjuk körülbelül tíz centiméterrel a végső szinttől. A kiásott területet határoljuk téglával, járda szegéllyel, műanyag vagy más szegéllyel. Az így kapott felületet feltöltjük körülbelül tíz cm vastag zúzott kő, vagy murva réteggel. Ez vezeti el a vizet. Addig döngöljük alaposan, amíg stabil, vízszintes alapot kapunk. Az utolsó felső réteget apró szemcséjű murvával, vagy finom homokkal zárjuk 1-2 cm vastagságban.

Az előkészített felületre ráfektetjük a műfű tekercseket figyelve a szálirányra.

Az illesztéseknél fel hajtjuk a tekercseket és illesztő szalag és műfű ragasztó segítségével egymáshoz ragasztjuk, a szalagra rá hajtjuk a műfű széleit. A ragasztást ne végezzük el, ha 10 fok alatt, vagy 30 fok felett van a hőmérséklet. A kihúzott széleket rögzítjük 15 cm távolságban 200 mm-es szögekkel. Ha kellemesebb járást akarunk, feltölthetjük gumi granulátummal, homokkal. Előnye, nem látszik ki a szövés.

Lehet tisztítani porszívóval a teraszon, lombseprűvel és slaggal a kertben.

A műfüvet betonra, aszfaltra, kerámia teraszburkolatra is fektethetjük, de legyen elfolyás biztosítva. Ekkor szegek helyett csak ragasztunk. Rögzítés nélkül is használható például egy takarításra gyakran rászoruló kis teraszon, de jó ilyenkor súlyokat használni. A le nem rögzített műfű nem használható sportolásra.

 

Ajánlatkérés