Öntözőrendszerek felmérése és tervezése

Budapesten és 20 km-es vonzáskörében ingyenes szolgáltatás!

"A tervezés nem arról szól, hogy valami hogyan néz ki, vagy milyennek tűnik. A tervezés lényege, hogy hogyan működik."
(Steve Jobs)

Személyes találkozás alkalmával feltérképezzük az igényeket, elvárásokat, lehetőségeket. Alaposan figyelembe vészük a terep, talaj tulajdonságait, és a létező technikai adottságokat.

Egy professzionális automata öntözőrendszer tervezésének fontosabb lépései

A tervezés egy összetett, alaposan átgondolt munka. Izgalmas feladat. Az elképzelés megvalósításának alapköve. Számtalan tervet lehetne elkészíteni, de azt próbáljuk felajánlani, ami a legtöbb szempontot közelíti meg. A "kulcsrakész" kert kialakításában, már tervezéskor oda figyelünk arra, hogy biztonságos, kényelmes, élvezetes legyen.

Ilyenkor rengeteg kérdést teszünk fel. Sokat jövünk, megyünk a kertben. A felméréssel párhuzamosan, kiderítjük a terep pozitív és negatív tulajdonságait. Nem csak arra törekszünk, hogy jól működő rendszert adjunk át. A kert egész összképét figyeljük, harmóniába hozzuk a körülötte létező építményekkel, növényzettel. Betartjuk a növényélettani elveket.

A helyszínen, a terület felmérését követően, meghatározzuk a vízvételi adatokat (kút, hálózati víz, ciszterna, tó, vagy akár több együttes kombinációja), kiválasztjuk a használható elektromos lehetőségeket. Méréseket, számításokat végzünk.

Következik:

  • szórófejek méretezése, elosztása
  • szórófejek szakaszokra bontása (figyelembe véve a rendelkezésre álló vízmennyiséget és víznyomást, veszteségeket, és a kert napos vagy árnyékos részeit, mivel nyilván más a szükséges vízmennyiség)
  • csővezetékek méretezése, mágnes szelepek kiválasztása
  • elektromos vezetékek méretezése
  • vezérlő választása
  • öntözési program kiválasztása
  • szükséges anyagok és alkatrészek listájának elkészítése

Tervrajzot készítünk.

ÓVAKODJON azoktól, akik keresztbe, hosszában lépésekkel mérik le a területet, és már is adják árajánlatukat! Ha nagyon kedvező is, de akár drága is, ilyen módszerrel biztosan lehetetlen reális árat számolni, minőségi munkát végezni. Túl sok tényezőt kell figyelembe venni. Gyakran javítunk ilyen „elsietett” munkákat. Plusz kiadás, plusz idő!

Árajánlatunk és a megvalósított megrendelés ára között max.5-10% eltérés lehet. 

Felelősséget és garanciát vállalunk munkánkért.

Ajánlatkérés